Algemene informatie Basiskwalificatie Code 95 vakbekwaamheid halen?

Interesse?

Doelgroep
Om als beroepschauffeur aan de slag te gaan, dient men “vakbekwaam” te zijn. Dit houdt in dat de Code 95 op uw rijbewijs moet staan.

Inhoud

Theorie

  • Administratie goederenvervoer (V2C)
  • Casestudies (V3C) (Code 95)

Praktijk

  • Praktische Toets (Code 95)
  • Toets Besloten Terrein (Code 95)

Theorie
Als voorbereiding op de theorie-examens bieden wij maandelijks theoriecursussen aan. U kunt hier na inschrijving op korte termijn mee starten. De cursussen kunnen naar wens overdag of ’s avonds gevolgd worden. Het jaarrooster kunt u terugvinden op onze website. Op de theoriecursussen bieden wij een cursusgarantie aan. Wanneer u 80%, of meer van de lessen aanwezig bent geweest, mag u de theoriecursus indien nodig gratis opnieuw volgen.

Praktische Toets en Toets Besloten Terrein
Als beroepschauffeur dient men twee praktijktoetsen af te leggen, namelijk de Praktische Toets en de Toets Besloten Terrein. De Praktische Toets gaat over het beladen van het voertuig, fysieke belasting tijdens de werkzaamheden en het invullen van een schadeformulier. Tijdens de Toets Besloten Terrein moeten een aantal manoeuvres binnen bepaalde afmetingen en tijd worden uitgevoerd. Beide toetsen worden afgenomen op onze locatie in Naaldwijk. Voor de toetsen is geen rijervaring vereist. Na het behalen van de basiskwalificatie kunt u de Code 95 bij de gemeente in uw woonplaats op het rijbewijs laten zetten.