T-rijbewijs (Tractorrijbewijs)

Het T-rijbewijs (tractorrijbewijs) halen? Sinds 1 juli 2015 is het rijbewijs uitgebreid met een categorie T. Met categorie T op het rijbewijs mag u een land- en bosbouwtrekker (LBT) en een voertuig met beperkte snelheid (MMBS) besturen op de openbare weg. Kom eens bij ons langs.

Met ingang van 1 juli 2015 is het verplicht om een LBT en een MMBS te besturen met een rijbewijs met de categorie T. Hiervoor was een trekkercertificaat voldoende. Vanaf 1 juli 2015 tot 1 juli 2016 is het mogelijk om het oude trekkercertificaat om te wisselen voor een categorie T op het rijbewijs.
Voor het T-rijbewijs dient de kandidaat zowel een theorie- als praktijkonderdeel af te leggen. De theorieopleiding voor het T-rijbewijs bestaat uit de theoriecursus Verkeer en techniek en wordt vervolgd door het examen.

De praktijkopleiding start men op de trekker/tractor met met een praktijk intake les. Tijdens de intake rijdt de kandidaat onder begeleiding van de instructeur anderhalf uur in deze trekker/tractor. Na afloop geeft de instructeur vrijblijvend advies op maat over de duur en prijsinvestering voor een passend opleidingstraject.

Ik wil meer weten over:

Cursusdata en inschrijven

Bekijk alle mogelijkheden voor T-rijbewijs (Tractorrijbewijs)