Algemene informatie Taxi

Interesse?

Om het diploma voor de taxi te behalen, dien je twee examens af te leggen, namelijk: het theorie-examen en het praktijkexamen. Wij bieden verschillende taxi opleidingen aan.

U kunt bij ons zowel het examen behalen voor het contractvervoer als voor de straattaxi. Daarnaast is het ook mogelijk om het HTX keurmerk bij ons te behalen! Vanaf 1 juli 2004 dienst iedere taxichauffeur in het bezit te zijn van het basisdiploma taxichauffeur. Door deze opleiding te volgen zullen de aankomende taxichauffeurs voldoende vaardigheden opdoen met betrekking tot het rijden met een taxi en het veilig vervoeren van zijn passagiers.
Het HTX keurmerk is een Haags taxikeurmerk waarmee u zich op een positieve wijze kunt onderscheiden binnen de taximarkt in de regio Den Haag. Dit keurmerk geeft namelijk aan dat u kwalitatief hoogwaardig taxivervoer levert, waardoor passagiers graag bij u in de taxi willen zitten.

Theorie
Onze theoriecursus voor de taxi wordt maandelijks gegeven en bestaat uit 2 cursusdagen. Tijdens deze theoriecursus word je niet alleen optimaal voorbereid voor het theorie-examen; je krijgt alle kennis en kunde mee die nodig is om een uitstekende taxichauffeur te worden! Bij de theoriecursus zit een boek en een internetkaart(online CBR examens oefenen) inbegrepen zodat je alle besproken informatie tijdens de cursus ook thuis nog kunt doornemen.

Praktijk
Hoeveel rijlessen je nodigt hebt om het taxirijbewijs te behalen is afhankelijk van jouw startniveau en persoonlijk leervermogen. Aan de hand van een intake van 1.5 uur kunnen wij een persoonlijk lesadvies geven van het aantal rijlessen die je nodig hebt. Natuurlijk willen wij jou in zo weinig mogelijk rijlessen voorbereiden op het praktijkexamen en dit doen wij uiteraard zo flexibel en efficiƫnt mogelijk.

Tip
Als u eenmaal de basisopleiding voor de taxi heeft behaald en taxichauffeur bent is het raadzaam om het HTx keurmerk te behalen. Hiermee onderscheidt u zich in de markt, zodat u meer klanten aantrekt.