Code 95 informatie

De EU-Richtlijn Vakbekwaamheid (‘nascholing chauffeurs’) schrijft voor dat houders van een D- en/of C-rijbewijs om hun vakbekwaamheid te behouden verplicht zijn iedere 5 jaar 35 uur nascholing te volgen. De gevolgde nascholing wordt op het rijbewijs aangegeven met de Code 95, gevolgd door de geldigheidsperiode. De verplichte nascholing moet leiden tot een verhoging van de verkeersveiligheid en vakbekwaamheid van chauffeurs.

Let op: Indien u na 10 september 2009 uw C rijbewijs behaald heeft zonder Code 95, dan dient u eerst Basiskwalificatie Code 95 te behalen. Na het verzilveren bij het gemeentehuis heeft u voor 5 jaar Code 95 en dient u voor het verlopen van deze periode 35 uur nascholing Code 95 te doen. Voor chauffeurs met categorie D geldt dit een jaar eerder, namelijk 10 september 2008. U bent zelf verantwoordelijk voor het achterhalen of u de Basis of Nascholing Code 95 dient te behalen.

Alle Code 95 nascholingscursussen kunnen worden gevolgd bij DON Opleidingen!

Om erachter te komen of uw chauffeurs al hun 35 uren hebben behaald, kunnen zij met hun Digid-code inloggen op de site van het CBR. Hierop vinden zij de stand van zaken en hoeveel uur nascholing ze al hebben gevolgd.

Als zij reeds een aantal cursussen gevolgd hebben, maar nog niet aan de 35 uur nascholing komen, dan kunnen losse cursussen bij DON Opleidingen gevolgd worden om alsnog aan de Code 95 vereisten te voldoen. Wanneer zij echter nog geen cursussen gevolgd hebben, kan een compleet Code 95 pakket gevolgd worden.

Als u de 35 uur Nascholing Code 95 heeft voltooid, kunt u een afspraak maken bij het gemeentehuis om de Code 95 uren bij te laten schrijven. Nadien is het mogelijk om opnieuw nascholingscursussen te volgen en deze uren weer te sparen voor uw nieuwe Code 95 periode. Heeft u meer vragen over Code 95? Neem dan contact op met uw opleidingsadviseur.

Voordelen van nascholing Code 95 bij DON Opleidingen:

  • Zeer divers aanbod
  • Advies op maat
  • Persoonlijke begeleiding
  • Korte wachttijden
  • Subsidiemogelijkheden (STOOF)
  • Bijhouden nascholingsuren
  • In company mogelijkheden

Ook kunt u bij ons terecht voor vele andere logistieke opleidingen. Kijk gerust ons opleidingsaanbod. Voorbeelden hiervan zijn Basis VCA en Heftruck.

Schrijf uzelf of uw chauffeurs nu in! Er kan een offerte worden opgesteld of we kunnen een keer langskomen. Neem gerust contact met ons op.