Westland on Stage

Westland On Stage is een jaarlijks terugkomend beroepenfeest voor de VMBO leerlingen uit de regio. Alle VMBO scholen melden zich bij de organisatie aan, zodat hun leerlingen uit het 2e en/of 3e leerjaar het beroepenfeest kunnen bezoeken.

Het doel van Westland On Stage is om de leerlingen een stuk op weg te helpen met de keuze tot hun vervolgopleidingen. Ook wil Westland On Stage dat de leerlingen een goed beeld krijgen over hoe het dagelijkse leven er later uit gaat zien.

De leerlingen gaan naar het beroepenfeest en schrijven zich bij 3 of 4 verschillende bedrijven in om te kijken of zij dat ook echt later in het dagelijkse leven willen worden en leuk vinden om te gaan doen. De leerlingen zijn op 12 februari 2015 bij de bedrijven langs geweest om daar te kijken of de leerlingen dit er echt achter hadden verwacht, wat het werk dat de werkgevers van het bedrijf deden.

Ook bij ons zijn de leerlingen langs geweest. Het waren vijf enthousiaste groepjes die erg geïnteresseerd waren in onze werknemers en in de werkzaamheden die zij uitvoeren

Tijdens het bezoek draaiden de leerlingen onder andere mee op het kantoor bij de afdeling boekhouding en de afdeling beroepsopleidingen.

Er werd in een lesauto’s gereden, met een instructeur naast de leerling, op ons eigen terrein. Zo kregen de leerlingen een beeld hoe een rijinstructeur iedere dag te werk gaat.

Een aantal leerlingen gingen mee op de vrachtwagen en andere mochten leren hoe je met een heftruck moet omgaan.

Wij als bedrijf kunnen op een hele gezellige dag terug kijken waar veel enthousiaste leerlingen binnenkwamen, maar ook heel enthousiast weggingen! De leerlingen gaven zelf ook al aan dat zij een goed beeld hebben gekregen over hoe het nu allemaal te werk gaat in zo’n groot bedrijf. En vonden het heel erg leuk dat ze zelf ook nog de werkzaamheden mochten uitproberen.