DAF Trucks versterkt Europese marktpositie

DAF Trucks versterkt Europese marktpositie

Het marktaandeel van DAF Trucks groeit aanzienlijk. In bijna alle Europese landen verkocht DAF Trucks een recordaantal vrachtauto’s vorig jaar en het marktaandeel in het zware segment groeide in 2016 met 0,9 procentpunt naar 15,5%.

All-time record

DAF registreerde afgelopen jaar in Europa meer dan 46.700 zware vrachtauto’s. Dat is een all-time record en betekent een stijging van 19% ten opzichte van 2015, toen het aantal registraties uitkwam op bijna 39.400. DAF is momenteel marktleider in Nederland, Verenigd Koninkrijk, Polen, Hongarije en Bulgarije.

Kwaliteit loont

Het aanhoudende succes is te danken aan het marktaandeel in het zware segment. Dat liep op van 14,6% in 2015 naar 15,5% in het afgelopen jaar. Naast het enorme succes in Europa zien wij ook een stijging in de groei buiten Europa. Zo opende DAF vorig jaar een vestiging in Turkije en maakte zijn entree in de Verenigde Arabische Emiraten. “Ons groeiende marktaandeel is het resultaat van de kwaliteit van onze trucks, motoren en diensten”, verklaarde Richard Zink, lid van de Raad van Bestuur en verantwoordelijk voor Marketing & Sales op de website van DAF.

DAF Driver Training

Heeft u onlangs een nieuwe DAF aangeschaft? Bij de aanschaf van een DAF Euro 6 (CF, XF of LF) ontvangt u nu een voucher voor een kosteloze DAF Driver Training (code 95). Deze voucher kunt u bij ons inwisselen voor een DAF Rijstijltraining (Het Nieuwe Rijden), geldend voor 7 uur praktijk. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact met ons opnemen via 088-7704200 of per e-mail naar info@donopleidingen.nl.