Meer rendement en kostenbesparing met de rijstijltraining van DON Opleidingen

Het rendement van transportbedrijven ligt al enkele jaren onder druk. Stijgende brandstofprijzen, strengere milieu-eisen en concurrerende vervoerstarieven maken het steeds lastiger om een gezond rendement te behalen. Daarom investeren steeds meer transportondernemers, zoals Zijderlaan B.V. uit Stolwijk, in blijvende brandstofbesparing en schadepreventie.

Zijderlaan B.V. en DON Opleidingen hebben voor de tweede keer in een jaar tijd de handen ineen geslagen om meer rendement te behalen uit de nieuwe DAF-vrachtwagens en zijn chauffeurs.

Directe besparing en schadepreventie

Vier instructeurs van DON Opleidingen zijn op 13 en 14 februari jl. naar Stolwijk afgereisd om een uitdagende maatwerktraining te verzorgen. Aan de training hebben 16 enthousiaste chauffeurs deelgenomen.

“Onze focus ligt op de veiligheid op de weg, het optimaliseren van het brandstofverbruik en het verminderen van schades. Tijdens de training leren chauffeurs om op korte termijn gemiddeld 5 procent zuiniger te rijden. Dit leidt in de praktijk tot blijvende brandstofbesparing. Daarnaast hebben de chauffeurs van Zijderlaan B.V. door het volgen van deze training 7 uur praktijk nascholing kunnen bijschrijven voor de nieuwe periode Code 95. “Natuurlijk is dat ook mooi meegenomen”- aldus Thom Dijkxhoorn, manager DON Opleidingen.

Persoonlijke feedback

Zijderlaan B.V. geeft aan dat de chauffeurs positief en enthousiast zijn over de training. “De chauffeurs leren nog meer defensief deel te nemen aan het verkeer. Men krijgt meer inzicht in de consequenties van het eigen verkeersgedrag ten aanzien van veiligheid, milieu en brandstofverbruik.”

“De opgedane kennis wordt door de meeste chauffeurs direct in de praktijk toegepast en dit zien we ook terug in de resultaten. De chauffeurs waren vooral onder de indruk van de verbeterde technische mogelijkheden van hun vrachtauto. De persoonlijke coaching, door de meerijdende instructeur, zorgt ervoor dat iedere chauffeur feedback “op maat” krijgt over zijn rijstijl. Dit is enorm waardevol voor de mensen die openstaan voor nieuwe inzichten en sturing”- aldus Kees Kortlever, chef Werkplaats Zijderlaan B.V.

Ook een DAF Rijstijltraining boeken?

Bij de aanschaf van een nieuwe DAF Euro 6 (CF, XF of LF) ontvangt u een voucher voor een kosteloze rijstijltraining. Deze voucher kunt u bij ons inwisselen voor een DAF Rijstijltraining (Het Nieuwe Rijden), geldend voor 7 uur praktijk. Neem voor meer informatie contact met ons op via 088-7704200 of stuur een e-mail naar info@donopleidingen.nl.