Scholingsvoucher aanvragen? Wees er snel bij

Het UWV liet gisteren weten dat het budget voor de scholingsvoucher voor werkzoekenden bijna op is. Men kan nog wel een aanvraag indienen, maar het is nog maar de vraag of de aanvraag goedgekeurd wordt.

De scholingsvoucher is een tijdelijke subsidieregeling voor een opleiding richting een kansenberoep of het behalen van een ervaringscertificaat. De UWV-voucher, t.w.v. € 2500,-, is ook van kracht voor het volgen van een chauffeursopleiding.

Budget raakt op

Het budget voor het verstrekken van een scholingsvoucher is bijna op. Het aanvragen van een scholingsvoucher is nog wel mogelijk, maar het UWV waarschuwt alvast voor afwijzingen zodra het budget op raakt. De aanvragen die nog binnenkomen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Wij kunnen dus niet garanderen dat u de voucher ontvangt. “Dit geldt ook als u al een aanvraag heeft gedaan en aan alle voorwaarden voldoet”, laat het UWV weten.

Alsnog kans maken?

Heeft u een aanvraag ingestuurd en is het budget op? Het UWV zorgt ervoor dat u een brief met een afwijzing ontvangt. Wilt u nog in aanmerking komen voor een scholingsvoucher voordat het te laat is? Neem dan direct contact met ons op of bezoek één van onze informatieavonden.