De vraag naar rijbewijzen en praktijkexamens blijft stijgen

De aantrekkende economie en de groei van het aantal zeventien- en achttienjarigen zorgt voor steeds meer vraag naar rijbewijzen. De vraag naar praktijkexamens is sinds vorig jaar flink gestegen, meldt het CBR. Dit geldt ook voor praktijkexamens in de regio Rijswijk.

Voor de categorie auto, motor en bromfiets ziet het CBR het aantal praktijkexamens stijgen met 4,5 procent. Ook de vraag naar praktijkexamens voor het beroepsvervoer is gestegen. De positieve economische ontwikkelingen en de groei van het aantal jongeren in Nederland wordt door het CBR gezien als de voornaamste oorzaak van de stijgende vraag naar praktijkexamens.

Lange wachttijden bij het CBR

De grote vraag naar examens zorgt voor langere wachttijden bij het CBR. Deze kunnen oplopen tot wel dertien weken voor het afleggen van een praktijkexamen. In de zomerperiode van 2017 verwacht men dat de reserveringstermijnen nog verder gaan oplopen.

Wil jij snel praktijkexamen afleggen?

Wil jij weten hoe snel jij praktijkexamen kunt doen voor de auto, bromfiets, motor, aanhanger of vrachtauto? DON Opleidingen heeft in tegenstelling tot andere rijscholen al examens op voorraad in kunnen kopen. Hierdoor kan je via DON Opleidingen sneller je praktijkexamen reserveren. Dit geldt ook voor het reserveren van theorie-examens. Neem contact met ons op voor meer informatie over beschikbare praktijkexamens in Rijswijk en diverse opleidingsmogelijkheden.