Drie dingen die je niet wist voordat je motor ging rijden

Nederland telt steeds meer motorrijders, blijkt uit de meest recente analyse van het CBR en BOVAG. Het aantal personen dat een motorrijbewijs heeft behaald is vorig jaar met 12 procent gestegen. Motorrijden wordt steeds populairder. Wat maakt motorrijden zo leuk en wat staat je te wachten als je eenmaal in het bezit bent van een motorrijbewijs?

Je wordt ‘handiger’ in het verkeer

“Zodra je motor gaat rijden merk je pas de beperkingen van een auto”, beweren ervaringsdeskundigen. Op de motor heb je alle bewegingsvrijheid en dit is in een auto absoluut niet het geval. Je leert bij het behalen van je motorrijbewijs dat je verder vooruit moet kijken in het verkeer. Denk maar eens aan de gladde puntdeksels en wegmarkeringen waar je overheen moet rijden met een motor. Ook de plaats op de weg is anders voor motorrijders, dit is niet altijd het midden van de rijstrook zoals automobilisten gewend zijn. Dit zorgt ervoor dat je sneller en beter leert omgaan met situaties op de weg, waardoor je ‘handiger’ wordt dan de meeste automobilisten die niet in het bezit zijn van een motorrijbewijs.

Je gaat rijden voor de lol

Als automobilist ga je niet vaak met plezier een paar uur rijden. Als motorrijder doe je dat wel. De kans is groot dat je op een mooie zonnige dag het liefst op de motor stapt om ergens heen te rijden. De bestemming is niet van belang, het gaat om het avontuur die je onderweg beleeft en de plekken die je onderweg tegenkomt. Waar je voor het behalen van een motorrijbewijs altijd de snelste route pakte, ga je met de motor juist de bijzondere routes opzoeken. Je komt ineens op plekken waar je nooit bent geweest en je kunt erop vertrouwen dat je het niet had willen missen.

Je gaat nieuwe vrienden maken

Als automobilist maak je weinig vrienden onderweg. Als motorrijder creëer je al gauw een band met andere motorrijders. Naast het feit dat er veel naar je gezwaaid gaat worden, heb je een grote kans dat een gepensioneerde man ineens aan je vraagt “hoeveel CC heb jij onder dat blok zitten?” Leuk voor je sociale contacten en je leert snel mensen kennen waar je avonturen mee kunt delen. Wil je meer weten over het behalen van een motorrijbewijs? Neem dan direct contact met ons op.