FSO rijdt een dagje mee

FSO rijdt mee met DON Opleidingen

Donderdag 23 februari; weerbericht code oranje en Steven mag beginnen met zijn derde rijles op de touringcar. FSO rijdt een dagje mee met een rijles bij Don Opleidingen in Naaldwijk. Het waait lekker stevig, kortom een lekker weertje voor een rijles.

Steven reageerde in november 2016 op een vacature van FSO om een opleiding tot touringcarchauffeur met baangarantie te mogen volgen. Na een opleiding en carrière in de sport wilde Steven zogezegd het stuur omgooien. Met een passie voor rijden en met de nodige ervaring in het vermaken van gasten om hen een onvergetelijke dag te bezorgen, begon hij aan een stevige selectieprocedure bij FSO. Steven maakte een prima indruk tijdens de selectiedagen en omdat hij in Leiden woont, hebben we hem voorgesteld bij Brouwer’s Tours. Het selectiegesprek bij Brouwer’s Tours verliep ook goed zodat Steven op mocht voor zijn rijtest en medische keuring. Al met al nam de gehele procedure zo’n twee maanden in beslag. Bij het instappen bij Steven op de touringcar werd ik er direct op aangesproken dat ik mijn gordel om moest doen. De docent van DON Opleidingen Hans Kruizinga geeft de aanwijzingen en daar gingen we onderweg richting Maassluis.

In deze les was er veel aandacht voor het bochtenwerk. Op het juiste moment insturen en je achterkant goed in de gaten houden.

We kwamen de nodige rotondes en bochten tegen. Voor een touringcarchauffeur in opleiding is het over de stoep heen sturen nog steeds lastig om uit te voeren “Vooral onoverzichtelijke bochten zijn lastig” aldus Steven “niet te vroeg insturen, spiegels in de gaten houden, je achterkant in de gaten houden want zo’n touringcar is toch wel van een behoorlijke lengte. En dan klaagt Hans ook nog dat ik niet te bescheiden moet zijn. Maar de opleiding is geweldig,ik vind het leuk om steeds weer wat nieuws te leren”. Als we dan weer richting de rijschool rijden zit Steven vol trots achter het stuur. Weer een stap dichterbij die uiteindelijke baan als touringcarchauffeur. Het Praktijkexamen komt snel dichterbij en Steven wil op 1 april toch bij Brouwer’s Tours aan de slag als touringcarchauffeur.

Opvallend tijdens de rit vond ik het gedrag van de medeweggebruikers ik weet niet of dat bij jullie ook het geval is. Ze wachten geduldig tot Steven een bocht nam. Bij een straat met geparkeerde auto’s gingen ze rustig even opzij. Zoveel geduld voor een lesbus had ik niet verwacht!

Klik hier voor meer informatie over dit traject.