Rijexamen doen? CBR wachttijden blijven oplopen

Rijexamen doen? CBR wachttijden blijven oplopen

Wil jij binnenkort rijexamen doen? Zorg ervoor dat je er snel bij bent. Het CBR heeft eerder aangegeven dat de reserveringstermijnen dit voorjaar op peil zouden blijven. Vorig jaar zagen we hoe de wachttijd bij het CBR opliep tot wel 14 weken in de zomerperiode. Helaas wordt de belofte om de wachttijden dit jaar te reduceren niet waargemaakt.

De vraag naar rijexamens blijft landelijk stijgen. Dit geldt niet alleen voor rijexamens voor het behalen van een autorijbewijs, bromfietsrijbewijs en motorrijbewijs, maar ook voor examens voor categorie C en D. De wachttijd is momenteel het hoogst in de CBR examenplaatsen Rijswijk en Haarlem.

CBR is verrast
Het CBR lijkt verrast dat het aantal examenaanvragen stijgen. “Steeds meer Nederlanders willen rijexamen doen. Dat geldt niet alleen voor auto, motor en bromfiets, maar ook voor voertuigen van beroepschauffeurs. Verklaring hiervoor is de alsmaar aantrekkende economie”, laat het CBR weten in een artikel van het vakblad Rij-instructie.

Rijexamen doen? Wees er snel bij!
Ondanks de maatregelen die het CBR vorig jaar heeft getroffen om de wachttijd op peil te houden, lijkt het probleem momenteel niet opgelost. Sterker nog; het wordt alleen maar erger! Kandidaten die op korte termijn rijexamen willen doen, zouden zich snel moeten melden. Wil jij binnen enkele weken starten met je rijopleiding en in de zomerperiode een rijbewijs behalen voor de auto, vrachtauto of motor?

Schrijf je direct in voor een rijopleiding naar keuze en wij zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk op examen kunt.