Kiwa introduceert nieuw aanvraagportal

Kiwa Introduceert nieuw aanvraagportaal

Kiwa introduceert vanaf 17 mei a.s. een nieuw aanvraagportal waarop digitale tachograafkaarten volledig online aangevraagd en betaald kunnen worden. Dit meldt TLN.nl vorige week. Via de nieuwe aanvraagportal van Kiwa Register kunnen bedrijfskaarten, bestuurderskaarten en werkplaatskaarten worden aangevraagd. Daarmee gaat ook de wegtransportsector over op het digitaal aanvragen van vergunningen en documenten bij Kiwa.

Wat gaat er veranderen?
Door de wijzigingen neemt het gebruiksgemak toe en wordt er tijd bespaard, meldt TLN. Bedrijven die inloggen via eHerkenning kunnen kaartaanvragen vanaf 17 mei a.s. volledig digitaal doen. Daarnaast kunnen producten online betaald worden en de status van de aanvraag kan online worden gevolgd. Zowel TLN als EVO hebben input geleverd bij Kiwa op eerdere conceptversies van het aanvraagportal. Ze zijn content over de doorgevoerde verbeterpunten.

Tijdelijk geen aanvraag mogelijk
Vanwege het overzetten van lopende aanvragen in het nieuwe aanvraagsysteem is het tijdelijk niet mogelijk om tachograafkaarten aan te vragen. Dit zal zijn vanaf donderdag 11 mei om 17:00 uur tot en met woensdagmiddag 17 mei 2017.