Steeds meer vaste banen voor Nederlandse werknemers

Steeds meer vaste banen voor Nederlandse werknemers

Steeds meer bedrijven durven het weer aan om mensen in vaste dienst te nemen. Dit meldt De Telegraaf vorige week. Het herstel op de arbeidsmarkt blijft doorzetten door de positieve economische ontwikkelingen.

Werkgeversorganisaties zijn van mening dat bedrijven nog meer mensen in vaste dienst gaan nemen als de wet- en regelgeving gaat veranderen. Hiermee doelen ze op de aanpassingen in de loondoorbetalingsplicht, de reïintegratie verplichtingen bij ziekte en de Wet Werk en Zekerheid.

2000 chauffeurs bij per jaar
Diverse bedrijven zetten flexibele contracten om in vaste contracten. VNO-NCW en MKB-Nederland zijn enthousiast dat het aantal vaste banen weer toeneemt. De economische ontwikkelingen hebben als gevolg dat in sommige sectoren een tekort ontstaat. Denk hierbij aan het tekort aan vrachtautochauffeurs en logistieke medewerkers. Een woordvoerder van TLN geeft aan dat er tot 2020 in Nederland 2000 chauffeurs bij moeten jaarlijks.

Flexibel blijft goedkoper
Het aantal werknemers met een vast contract steeg in 2016, maar het aantal flexwerkers steeg nog meer. Een woordvoerder van De Nederlandse Bank laat weten dat flexkrachten goedkoper zijn dan vaste werknemers. Daarnaast zijn ZZP’ers ook voordeliger voor werkgevers. Volgens DNB is dit te danken aan het overheidsbeleid. Hoewel er steeds meer vaste banen zijn, is de flexibilisering dus nog niet voorbij.

Werken in de transport of logistiek?
Ambieer jij een baan in de transport of logistiek? Wil jij meer weten over werken als vrachtautochauffeur of logistiek medewerker? Lees meer over het Partnermodel van DON Opleidingen.