Onderzoek: waar maken ouders zich zorgen over in het verkeer?

Onderzoek: waar maken ouders zich zorgen over in het verkeer?

Uit onderzoek van Veilig Verkeer Nederland blijkt dat ouders zich het meeste zorgen maken over fietsen zonder licht. Aan dit onderzoek, uitgevoerd in het kader van het Verkeersexamen, hebben bijna negentigduizend ouders meegedaan.

Fietsen zonder licht
Fietsen zonder licht geeft ouders het meest onveilige gevoel (51 procent), gevolgd door auto’s die te hard rijden (33 procent), automobilisten die bellen achter het stuur (30 procent) of whatsappen (29 procent) en automobilisten die door rood rijden (29 procent).

Vertrouwen
Ouders vinden in 19 procent van de gevallen dat het verkeer niet veilig genoeg is voor kinderen. Ook geldt: hoe ouder het jongste kind is, hoe meer vertrouwen ouders hebben in de veiligheid van het verkeer. Als kinderen eenmaal naar de middelbare school gaan wordt het vertrouwen weer iets minder.

Meer informatie over rijlessen?
Tijdens onze rijlessen wordt de nadruk gelegd op verkeersveiligheid. Wij vinden het belangrijk dat al onze kandidaten veiligheid in het verkeer voorop gaan stellen. Wil jij meer weten over het behalen van een rijbewijs voor jezelf of één van je kinderen? Neem contact met ons op voor meer informatie over onze rijlessen.

Bron: www.vvn.nl/