Hoge boetes voor rijden zonder bestuurderskaart

Hoge boetes voor rijden zonder bestuurderskaart

Diverse TLN rijtijdenscans laten zien dat opvallend veel chauffeurs rondrijden zonder dat er een bestuurderskaart is geplaatst in de digitale tachograaf. De gegevens laten zien dat rijden zonder bestuurderskaart varieert tussen enkele minuten en enkele uren. Het rijden zonder bestuurderskaart kan leiden tot hoge boetes van wel €4.400,-.

Waarom wordt er zonder bestuurderskaart gereden?
Sommige bestuurders wachten niet lang genoeg bij het plaatsen van de bestuurderskaart. Hierdoor heeft de digitale tachograaf de kaart nog niet geheel kunnen verwerken. Daarnaast zien we dat de functie ‘Out of scope’ niet op de juiste manier wordt gebruikt.

Hoge boetes voorkomen
TLN raadt chauffeurs aan om goed te controleren of er gereden wordt met een bestuurderskaart. De boetes voor rijden zonder bestuurderskaart kunnen hoog oplopen. Om uw medewerkers meer kennis bij te brengen over het gebruik van de digitale tachograaf, kunt u kiezen voor de cursus Wet- en regelgeving en Digitale tachograaf. Deze nascholingscursus duurt een dag en telt mee voor 7 uur theorie nascholing voor Code95. Klik hier voor meer informatie over de cursus Wet- en regelgeving & digitale tachograaf.

Bron: www.tln.nl