Opvallend: hoge instroom in de sector transport en logistiek

De sector transport en logistiek blijft profiteren van de economische ontwikkelingen. In de sector zijn sinds 2009 nog nooit zoveel mensen werkzaam geweest. De hoge instroom van het eerste kwartaal van 2017 is opvallend: 8410 nieuwe werknemers.

Krapteberoepen
De sector profiteert van de groeiende Nederlandse economie, dit meldt Transport-online.nl. Volgens Willem de Vries, directeur Sectorinstituut Transport en Logistiek, blijft de arbeidsdynamiek toenemen. Door het UWV zijn de beroepen chauffeur en planner als ‘krapteberoepen’ benoemd. Volgens Egon Groen, bestuurder van FNV Transport en Logistiek gaat het om ‘echte banen’ en structurele ontwikkelingen.

Zorgen over personeelstekort
Ondanks de hoge instroom van de laatste maanden blijven ondernemers zich zorgen maken over personeelstekort. In de sector werken nu bijna 140.000 mensen, maar in een cirkel van 300 kilometer rondom Utrecht is men op zoek naar 2000 vrachtautochauffeurs per jaar. Daarnaast zien we ook steeds meer vacatures in andere logistieke beroepen.

Werken in de transport of logistiek?
Ambieer jij een baan in de transport of logistiek? Wil jij meer weten over werken als vrachtautochauffeur of logistiek medewerker? Lees meer over het Partnermodel van DON Opleidingen.