Samenwerking loont in de transportsector

GJ Personeelsdiensten en DON Opleidingen hebben een officieel startmoment gehad voor de samenwerking die beide Westlandse bedrijven zijn aangegaan.

Het Naaldwijkse opleidingscentrum en de Monsterse personeelsdienstenaanbieder werken sinds deze week samen aan een groot project in de transportsector. “Wij werken al jarenlang samen op het gebied van opleidingen; zowel onze eigen medewerkers als flexmedewerkers halen certificaten bij DON Opleidingen. Bedrijfshulpverlening, EHBO, VCA, heftruckcertificaten; vele tientallen mensen zijn met succes op cursus geweest aan het Galgepad in Naaldwijk.” zegt GJ Personeelsdienstendirecteur Remmert Keizer. Anderzijds is ook GJ Personeelsdiensten met regelmaat een vraagbaak voor DON Opleidingen; “Wij merken dat GJ Personeelsdiensten altijd erg goed op de hoogte is van wijzigingen in cao’s en wetgeving. Ook op HR-gebied en arbogebied maken wij vaker gebruik van hun diensten.” aldus Marco Don van de gelijknamige opleider.

De samenwerking van DON en GJ gaat nu dus verder dan het inhuren van elkaars cursusaanbod en diensten; er wordt een project gestart om de transportsector van goede medewerkers te voorzien. “ In het derde kwartaal van dit jaar zal er meer bekend worden over de precieze invulling. Wij hebben veel vertrouwen in dit convenant en zien er zeker toekomst in!” zegt Hugo Buitelaar, projectmanager namens DON Opleidingen. Zijn evenknie bij GJ Personeelsdiensten is al even positief; “Het mooie is dat we elkaar kunnen versterken. Om een tipje van de sluier op te lichten; DON zal de opleidingen verzorgen na een gezamenlijke werving- en selectieprocedure. Vervolgens zorgt GJ voor de koppeling naar het bedrijfsleven.” besluit Roel Batelaan. Duidelijk is dat alle betrokkenen uitkijken naar een langdurig partnerschap. Beide bedrijven nemen met het oog hierop ook deel aan de Week van het Werk, een initiatief van de lokale omroep WOS. Aan het einde van de zomer wordt er meer bekend over de precieze invulling.