Personeel volgt cursus "Hoe te handelen bij ongevallen"

Afgelopen zaterdag was het de beurt aan de eerste groep medewerkers van DON Opleidingen om hun kennis te verbreden. Speciaal voor alle medewerkers werd er een EHBO cursus georganiseerd waarin aandacht werd besteed aan de onderdelen reanimatie, AED en brandveiligheid.

Bart Bekkers, manager beroepsopleidingen bij DON Opleidingen was er afgelopen zaterdag ook bij. “Je hoopt het natuurlijk nooit mee te maken, maar het is altijd goed om te weten hoe je moet handelen bij noodsituaties. Als opleidingsinstituut willen wij natuurlijk het goede voorbeeld geven en onze medewerkers laten zien hoe een EHBO cursus in de praktijk eruit ziet. Tijdens de cursus was iedereen gemotiveerd en enthousiast. Dit maakt zo’n dag naast leerzaam ook heel erg leuk”- aldus Bart Bekkers.

Bart benadrukt het belang van een AED voor bedrijven en hun medewerkers. “We weten dat het een flinke investering is maar als je kijkt naar het aantal mensenlevens die ermee gered is, is het eigenlijk onbetaalbaar.”

Tijdens de tweede helft van de cursus werd er aandacht besteed aan brandveiligheid. “Naast praktische kennis over reanimeren en het gebruik van de AED, kregen we ook de kans om in de stookcontainer te kijken. Er was veel rook in de container en we hebben gezien hoe warm het kan worden in een afgesloten ruimte zodra er brand is. Het maakte op mij en al mijn collega’s een bijzondere indruk kan ik zeggen”, vertelt Wouter van Dam.