Dode Hoek project in regio Haaglanden wordt met een jaar verlengd

We hebben goed nieuws voor onze enthousiaste instructeurs, leerkrachten, basisschoolleerlingen en hun ouders. Het Dode Hoek project wordt verlengd tot 1 augustus 2018. DON Opleidingen zal ook komend jaar het project met basisscholen voortzetten. Het Dode Hoek project staat in het kader van verkeersveiligheid en wordt verzorgt voor kinderen van groep 6,7 en 8 op basisscholen in de regio Haaglanden.

Al meer dan zeven jaar verzorgt DON Opleidingen het Dode Hoek project bij basisscholen in de regio Haaglanden. De lessen voor deze regio worden verzorgt in samenwerking met Onderwijsadvies en Metropoolregio Rotterdam/Den Haag. Leerlingen krijgen les van een rijinstructeur die alles vertelt over de gevaren van een dode hoek. Naast theoretische informatie krijgen leerlingen ook praktische opdrachten en gaan ze samen met een leerkracht en een instructeur bij de vrachtauto oefenen met de dode hoek. Op een interactieve wijze leren zij wat een chauffeur in een vrachtauto kan zien en wat hij vooral niet kan zien achter het stuur.

“We zijn heel blij dat het project verlengt wordt. Dit is een mooie manier om kinderen - maar ook hun ouders, leerkrachten, vrienden en kennissen- bewust te maken van de gevaren van de dode hoek. Aangezien wij veiligheid hoog in het vaandel hebben staan, vinden wij het fijn om ook hier ons steentje aan bij te dragen en de regio Haaglanden nog veiliger te maken.”- aldus Thom Dijkxhoorn, manager beroepsrijbewijzen bij DON Opleidingen.