Wethouder opent dodehoekles

Wat is de dode hoek van een vrachtwagen, hoe gevaarlijk is die en hoe ga ik daar veilig mee om? Leerlingen van basisschool De Driemaster uit Voorburg hebben vorige week tijdens een Dode Hoek-les antwoorden op deze vragen gekregen.

Tijdens deze les heeft de rijinstructeur van DON Opleidingen met een vrachtwagen de school bezocht om leerlingen de gevaren van de dode hoek van een vrachtwagen te demonstreren. Wethouder Floor Kist gaf, als ambassadeur verkeersveiligheid, de aftrap voor de Dode Hoek-les en sprak de leerlingen toe. De les begon met een korte introductie en met behulp van een PowerPoint werden de gevaren van de dode hoek bij een vrachtwagen klassikaal duidelijk gemaakt en worden twee vuistregels aangeleerd: “Blijf er rechts en ruim achter” en “Houd meer dan 3 meter afstand”.

Na de klassikale les zijn de leerlingen in groepjes onder leiding van de rijinstructeur en een hulpouder naar de vrachtwagen begeleidt waar ze zowel in de cabine als buiten rond de vrachtwagen, de dode hoek kunnen ervaren.

“Het is een mooie campagne omdat verkeersveiligheid iedereen in Nederland aan gaat en het verkeer jaarlijks weer veel slachtoffers vergt. Op deze wijze leert deze doelgroep, die zich op deze leeftijd redelijk roekeloos in het verkeer kan voortbewegen, op een leuke en leerzame manier de gevaren van de dode hoek kennen.”, aldus Floor Kist, ambassadeur verkeersveiligheid.

De Dode Hoek-les was een van de activiteiten binnen de week van de verkeersveiligheid “Maak een punt van nul verkeersslachtoffers”.