ADR Veiligheidsadviseur

De afgelopen dagen hebben medewerkers van: BVB Logistics, Telermaat BV, G. Visser transport en RMI chemical logistics bv de opleiding ADR Veiligheidsadviseur gevolgd. Ieder bedrijf dat zich bezig houdt met het vervoeren, laden of lossen van gevaarlijke stoffen moet beschikken over een ADR Veiligheidsadviseur.

Een ADR Veiligheidsadviseur heeft een belangrijke rol in de keten van de chemielogistiek. Naast een jaarlijks verslag wat door hem of haar wordt opgesteld en een ongevallenrapport bij eventuele ongevallen, is het takenpakket een stuk breder en houdt hij of zij de veranderingen in de wet- en regelgeving op het gebied van gevaarlijke stoffen bij en speelt hij of zij een wezenlijke rol in de veiligheid van het bedrijf.

De ADR Veiligheidsadviseur zorgt er dus voor dat het laden, vervoeren en het lossen van gevaarlijke stoffen probleemloos verloopt. Om voldoende kennis te krijgen over de verschillende gevaarlijke stoffen en hoe deze vervoerd moeten worden, zijn de medewerkers meerdere dagen hard aan het studeren geweest.

Wij wensen de kandidaten veel succes!