FSO leidt samen met DON Opleidingen buschauffeurs op

FSO en DON Opleidingen zorgen samen voor goed opgeleide buschauffeurs die klaar zijn voor het echte werk. Het doel van de samenwerking is om buschauffeurs klaar te stomen voor hun nieuwe uitdaging. Zo zorgt FSO voor de werving van kandidaten die DON Opleidingen vervolgens opleidt tot volwaardig buschauffeur. Op 1 januari zijn zo’n 10 kandidaten begonnen met de opleiding bij DON Opleidingen. De buschauffeurskandidaten zijn voor 1 april klaar met hun opleiding en mogen dan beginnen aan hun nieuwe uitdaging.

FSO is een door werkgeversorganisaties en vakbonden opgerichte stichting die zich richt op de bedrijfstak besloten busvervoer. Sinds januari werken de stichtingen FSO en SFT (Sociaal Fonds Taxi) samen en verwachten hiermee een kwalitatief, goede uitvoeringsorganisatie te zijn. Het fonds zorgt ervoor dat potentiële buschauffeurs de kans krijgen opgeleid te worden en zich kunnen ontwikkelen in de sector besloten busvervoer. FSO is daarbij een partij die de activiteiten uitvoert en financiert. Het fonds bekostigt bijvoorbeeld diverse bedrijfsactiviteiten, waaronder voorlichtingen over arbeidsvoorwaarden, maar ook op het gebied van opleidingen zoals bij DON Opleidingen.

DON Opleidingen verzorgt momenteel de gehele D-opleiding voor kandidaten van FSO. De kandidaten volgen de opleiding tussen 1 januari en 1 april, zodat zij direct aan de slag kunnen in het hoogseizoen. Zo kreeg elke kandidaat eerst een advies over de duur en investering voor het rijbewijs D. Vervolgens volgt elke kandidaat op zijn eigen wijze de opleiding. Meer willen weten over het rijbewijs D? Klik hier voor meer informatie.