Vanaf vandaag 16-jarigen weer achter het stuur te zien

Het is een tijd onduidelijk geweest, ‘mag ik als 16-jarige wel of niet beginnen met mijn autorijbewijs?’ Het experiment 2toDrive werd, doordat dat het nog niet was vastgelegd in de wet, in november 2017 stilgelegd. Vanaf vandaag mogen jongeren op 16-jarige leeftijd zich weer gaan richten op veelbelovende autorijbewijs.

Het proces
Jongeren mogen op jonge leeftijd het rijbewijs halen. Op de dag dat een leerling 16 jaar is, mag het beginnen met het halen van het theorie-examen. Wanneer een leerling vervolgens 16,5 jaar oud is, mag het praktijkrijlessen volgen. Vanaf de 17de verjaardag mag een leerling het praktijkexamen daadwerkelijk af laten nemen bij het CBR. Nadat de leerling is geslaagd en het alle ins en outs kent van het autorijbewijs mag het onder begeleiding van vastgelegde coaches overal autorijden! De coaches zijn geheel uitgekozen door de persoon zelf.

DON Opleidingen
DON Opleidingen ondersteunt 2toDrive door 16-jarigen de kans te geven te starten met het halen van het autorijbewijs. Leerlingen die als 16-jarigen starten met hun autorijbewijs bij DON Opleidingen volgen hetzelfde traject als iemand die als 18-jarige start met het autorijbewijs. Bovendien is het bij DON Opleidingen voor een 16-jarige mogelijk om echte rijlessen te ervaren in de simulator. De organisatie biedt verschillende lessen aan op eigen tempo waardoor het precies aan de wensen voldoet van de leerling. Zowel een 10-daagse cursus als een 10-weekse cursus kan een leerling bij DON Opleidingen volgen. Vraag naar de mogelijkheden.

Bron: Rijschool Pro