DON Opleidingen doet mee aan actie Radio10

Op 2 juni stelt DON Opleidingen vrijwillig haar deuren open voor deelnemers die zich hebben aangemeld voor de gratis reanimatieactie van Radio10. Het radiostation organiseert in samenwerking met het Rode Kruis de Somertijd Reanimatiedag onder het motto ‘door een uur te geven, red je een leven’. Rob van Someren, Nederlandse Diskjockey, vindt als hulpverlener dat het namelijk belangrijk is dat zoveel mogelijk mensen kunnen reanimeren.

Tijdens de Somertijd Reanimatiedag delen specialisten van DON Opleidingen een uur lang gratis hun kennis op gebied van reanimatie. “Als opleidingsinstituut vinden we het net zo belangrijk als Rob van Someren dat zoveel mogelijk mensen leren reanimeren,” aldus Gerard van der Pol, docent DON Opleidingen, “met deze actie bieden we potentiële deelnemers de kans om een gevoel te krijgen bij reanimeren.” Gedurende dit uur lichten docenten de theorie en praktijk van reanimatie in grote lijnen toe.

Radio10 organiseert de Somertijd Reanimatiedag in samenwerking met het Rode Kruis. Luisteraars van het radiostation mogen zich tot 25 mei aanmelden via de website van Radio10. In zo’n 30 opleidingsinstituten over heel Nederland krijgen deelnemers de kans een gratis proefles te volgen. Samen met drie andere opleidingsinstituten vult DON Opleidingen de plekken in Zuid-Holland op. Samen met andere opleidingsinstituten zorgt DON Opleidingen voor honderden mensen met kennis op het gebied van reanimatie.

Rob van Someren is als hulpverlener zeer overtuigd van het feit dat zoveel mogelijk mensen moeten kunnen reanimeren. Hij komt regelmatig de gevolgen van een hartinfarct tegen en wil om die reden een samenwerking met het Rode Kruis aangaan zodat meer mensen kunnen inspelen tijdens onverwachte situaties. Radio10 en opleidingsinstituten in Nederland dragen hun steentje bij om dit te voorkomen. Op 2 juni speelt Radio10 van 12.00 tot 15.00 uur reanimatiehits af, liedjes die 100 beats per minuut hebben.