Somertijd Reanimatiedag enthousiast bezocht

Op zaterdag 2 juni ontving DON Opleidingen enthousiaste bezoekers van Somertijd Reanimatiedag. Dit georganiseerde evenement van Radio10 en Rode Kruis heeft het doel om meer mensen aan reanimatie te krijgen. Met een gratis workshop reanimatie leerden deelnemers de vier basisstappen van reanimatie en kregen zij een indruk van reanimeren.

Zo’n 50 deelnemers zijn afgelopen zaterdag op locatie geweest bij DON Opleidingen om kennis te maken met reanimeren. Volgens Rowan van Dijk, marketing- en communicatiemedewerker bij DON Opleidingen, kwamen deelnemers met volle enthousiasme uit de theorie- en praktijklokalen. “Veel van hen stelden vragen waardoor je merkte dat het onderwerp bezoekers enorm interesseerde,” aldus Rowan van Dijk, marketing- en communicatiemedewerker van DON Opleidingen. De dag werd gesplitst in vijf groepen van zo’n 10 deelnemers waarbij elke groep een theorie- en praktijkles kreeg.

Tijdens de workshops kwamen meerdere onderwerpen aan bod. Elke groep kreeg een uur gratis workshop waarin aandacht werd gegeven aan de vier EHBO-basisstappen. Het uur bestond uit een half uur theorieles en een half uur praktijkles. “Deelnemers kregen een hoop kennis mee doordat het uur was opgesplitst in twee delen,” aldus Gerard van de Pol, docent bij DON Opleidingen, “dit zorgde voor succes.” Aansluitend kregen deelnemers informatie over diverse AED’s en het gebruik van zuurstof bij drenkelingen. Tevens konden deelnemers een strandambulance bezichtigen waarbij een ambulancereanimatie (ALS) werd gedemonstreerd.

Het evenement Somertijd Reanimatiedag was een organisatie van Radio10 en Rode Kruis. Beide partijen willen met dit evenement zoveel mogelijk mensen bewust maken van de meerwaarde van reanimatie. Vooral tijdens het wachten op dienstverlening vindt Radio10 en Rode Kruis dat het van groot belang is dat zoveel mogelijk mensen de capaciteiten hebben om in te schakelen tijdens een noodsituatie. Om een extra groot publiek te bereiken, heeft het radiostation tijdens de workshops reanimatiehits af laten spelen: liedjes van 103 beats per minute.