Zo’n 250 vrachtwagenchauffeurs opgeleid in 1e kwartaal

DON Opleidingen bevestigt de recordinstroom die eerder is onthuld op Logistiek.nl. De organisatie heeft in het eerste kwartaal zo’n 250 vrachtwagenchauffeurs opgeleid. Volgens Logistiek.nl stroomden er nog nooit zoveel nieuwe chauffeurs binnen in een kwartaal. In totaal waren er 3.047 chauffeurs die zich voor het vak hebben opgeleid. “Het is goed om te zien dat veel mensen instromen in de sector,” aldus Arthur van Dijk, voorzitter Transport en Logistiek Nederland (TLN).

DON Opleidingen is met 250 opgeleide chauffeurs net zo tevreden als andere partijen zijn. “We hebben er met heel Nederland keihard voor gewerkt om zo’n resultaat neer te zetten,” aldus Thom Dijkxhoorn, manager DON Opleidingen, “er zijn veel terechte campagnes gestart om het chauffeursvak in een nieuw jasje te steken.” Mede dankzij het partnermodel dat DON Opleidingen nog steeds inzet om nieuwe instroom te creëren.

De organisatie heeft een partnermodel ontwikkeld waar chauffeur en werkgevers met elkaar in contact komen. Met dit model wil de organisatie niet in de bestaande vijver vissen. “We blijven met hetzelfde probleem zitten als we chauffeurs van andere bedrijven wegplukken,” aldus Bart Bekkers, manager DON Opleidingen, “we moeten nieuwe instroom creëren.” Volgens DON Opleidingen is daarbij ‘opleiden de oplossing’. Tot nu toe heeft de organisatie zo’n 100 curriculum vitae ontvangen en zijn er al tientallen succesvolle kandidaten opgeleid als chauffeur.

Volgens DON Opleidingen is het chauffeurstekort echter nog lang niet tegengegaan. De organisatie merkt nog steeds een tekort aan chauffeurs bij bedrijven. “Partners die aangesloten zijn bij ons partnermodel blijven actief op zoek gaan naar potentiële chauffeurs voor de logistieke branche en chauffeursbranche,” aldus Bart Bekkers. Dit wordt opgemerkt in het aantal vacatures dat oploopt. Beide partijen kunnen contact opnemen met DON Opleidingen om een mooie toekomst in de transportsector tegemoet te gaan.