Holland Scherming opnieuw bevoegd om te handelen in noodsituaties met BHV-herhaling

In totaal zijn zes medewerkers, drie van Holland Gaas en drie van Holland Scherming, op donderdag 5 juli geslaagd voor de BHV-herhalingscursus. De cursus is verzorgd door DON Opleidingen. Tijdens de cursus hebben de medewerkers hun kennis bijgeschoold over hoe ze moeten handelen in een noodsituatie. De cursus is afgesloten met een toets. Alle medewerkers hebben de toets voldoende afgerond en ontvangen daarom een certificaat en veiligheidspas. Beide hebben een geldigheid van één jaar.

Na de cursus zijn de medewerkers van Holland Scherming en Holland Gaas weer bevoegd om te handelen. Tijdens de cursus leren deelnemers hoe ze moeten handelen in noodsituaties. In de cursus wordt vooral het moment tussen het ontstaan van de situatie en het moment dat de hulpverleningsdiensten arriveren toegelicht. Volgens DON Opleidingen hangt dit moment vaak af van het gevolg van een ongeval.

Tevens is het in Nederland voor bedrijven wettelijk verplicht om bedrijfshulpverlening te organiseren. Het aantal bedrijfshulpverleners binnen een bedrijf hangt af van de grootte en de risico’s van het bedrijf. Met een risico inventarisatie en evaluatie kunnen bedrijven bepalen hoeveel BHV’ers zij nodig hebben. Op basis van deze uitkomsten stelt DON Opleidingen vast hoe de cursus eruit komt te zien.