Medewerkers Bouwbedrijf Jongerius BV slaan met combicursus twee vliegen in een klap

Vandaag volgen medewerkers van Bouwbedrijf Jongerius BV een op maatgemaakte combinatiecursus Heftruck & Hoogwerker. De cursus is voor Bouwbedrijf Jongerius BV door twee docenten op maat ontwikkeld en bevat diverse onderdelen. Door het volgen van de cursus worden de werknemers zowel theoretisch als praktisch aangescherpt en leren de werknemers hoe ze op een verantwoordelijke en veilige manier met een hoogwerker & heftruck moeten werken.

In de Artikel 7.17c van de Arbowet staat dat mobiele arbeidsmiddelen met een eigen aandrijving worden bediend door werknemers die daartoe een specifieke deskundigheid bezitten. Door een cursus te volgen voldoen werknemers van Bouwbedrijf Jongerius BV hier ruimschoots aan.

De combicursus die door DON Opleidingen is samengesteld heeft vandaag 1 dag geduurd. De dertien medewerkers van Bouwbedrijf Jongerius BV hebben de cursus afgelegd. De cursus startte met een theoriegedeelte waarin wetgeving, risico’s ,veiligheid en techniek, aan bod komen. Het praktijkgedeelte is vooral gericht op controle, besturing, bediening ,veiligheid en werken op hoogte. Beide onderdelen, theorie en praktijk ,worden afgesloten met een examen. Bij voldoende resultaat krijgen medewerkers een certificaat met een geldigheidsduur van vijf jaar.