Snelste bandenwisselaar worden tijdens feestweek Naaldwijk

Van woensdag 22 augustus tot en met zaterdag 25 augustus krijgen bezoekers van de braderie de kans om mee te doen aan het WK Bandenwissel. De snelste bandenwisselaar van ’t Westland worden is de uitdaging die deelnemers aangaan op het parkeerterrein van de St. Adrianuskerk. Het terrein aan de Molenstraat in Naaldwijk is door DON Opleidingen en partners omgetoverd tot een Veiligheidscircuit. Hier zijn gratis en korte demonstraties te zien waarmee men ervaart welke risico’s er zijn in het dagelijkse leven en verkeer.

Bij het WK Bandenwissel draait alles om de snelste bandenwisselaar van Westland. De uitdaging die deelnemers aangaan is om zelfstandig zo snel mogelijk één band te wisselen. Elke dag mogen bezoekers zich aanmelden als deelnemer van het Westlands Kampioenschap. DON Opleidingen raadt deelnemers aan om zich vooraf in te schrijven via www.wkbandenwissel.nl, zodat de deelnemer zeker is van zijn deelname. Op zaterdag spelen dagwinnaars de finale om 15.30 uur waar wordt bepaald welke deelnemer zich Westlands Kampioen mag noemen en met de reischeque t.w.v. € 1.000,- naar huis gaat.

Veiligheidscircuit
Het WK Bandenwissel is slechts één onderdeel op het terrein van het Veiligheidscircuit. Op het terrein vinden diverse onderdelen plaats die allen in het teken staan van veiligheid. Het doel is om Westlanders nog meer bewust te maken van risico’s waarmee ze dagelijks te maken hebben. Het Veiligheidscircuit is door DON Opleidingen georganiseerd in samenwerking met MotorCentrumWest (MCW), Naaldwijk Scooters, Kia Dealer Aad van der Burg en Autobedrijf Verbeek-Veenman. Tevens is tijdens de festiviteiten de kerk geopend met een expositie.