Jarige Job: "Ik heb vandaag twee feestjes te vieren."

Job Verboon begon in 2017 met het halen van zijn tractorrijbewijs en ging daarna al snel beginnen aan zijn autorijbewijs waar hij niet veel later voor slaagde. Dat was echter niet genoeg. Job zou ook nog even zijn motorrijbewijs halen. Gisteren haalde hij in één keer zijn AVB-motorexamen en dat ook nog eens op zijn verjaardag.

Is het je mee of tegen gevallen?
Wat mij betreft is het meegevallen. In tien uur praktijkles heb ik mijn AVB-examen behaald. Ik had al wel ervaring met het rijden van een schakelbrommer dus ik had het schakelen al onder de knie! Ook had ik weinig last van zenuwen en ging ik met vertrouwen het examen in!

In het verleden heb je je tractor- en autorijbewijs gedaan, waarschijnlijk voor je werk. Nu deel 1 van de motor. Waarom je motorrijbewijs halen?
Ja mijn tractorrijbewijs heb ik gehaald omdat mijn vader een eigen bedrijf heeft en ik daar kon bijklussen in de zomer. Mijn motor wilde ik halen omdat veel van mijn vrienden al het motorrijbewijs hebben en zo kunnen we samen gaan motorrijden. Aangezien ik nu een tussenjaar heb met school, heb ik er genoeg tijd voor!

Ook ben je nog jarig vandaag, extra feest?
Zeker feest, ik heb vandaag twee feestjes om te vieren. Vandaag even met familie en zaterdag op stap met vrienden!

Aangezien je inmiddels een vaste klant bent, hoe ervaar je de opleidingen bij DON?
Ja het is helemaal top! Wat DON Opleidingen zo onderscheidt is de App die we kunnen gebruiken. In de DON App is het zo makkelijk om je planning en rooster te bekijken. Zo heb je een duidelijk overzicht van je lessen en daarnaast kan je ook je feedback van de lessen teruglezen waar je aan moet werken. Deze feedback kan je weer gebruiken voor de lessen die gepland staan. Daarnaast is DON Opleidingen altijd bereikbaar en word je direct geholpen als je een vraag hebt.

Heb je de theorie ook goed gebruikt in de praktijk?
Ja je kunt de theorie goed gebruiken in de praktijk. Het scheelt natuurlijk al dat ik mijn theorie heb voor de autorijbewijs en tractorrijbewijs dus de basis had ik al. Alleen nog een aantal punten bijgeleerd die specifiek gericht waren op het motorrijbewijs en toen was ik er klaar voor!

Wat wordt je volgende stap, ben je van plan om nog meer opleidingen te volgen bij DON?
Ja zeker! Aangezien ik nu een tussenjaar heb en veel tijd heb, wil ik zeker nog meer opleidingen volgen bij DON. Ik zou nog graag EHBO, Bedrijfshulpverlening, auto met aanhanger en mijn groot rijbewijs bij jullie willen halen. Heel mijn rijbewijs moet ik compleet maken!

Heb je nog verbeterpunten voor ons?
De oefenexamens (internetkaart) voor het theoriegedeelte waren zo breed dat veel vragen niet van toepassing waren voor het theorie-examen. Het kwam niet helemaal overeen met de ‘werkelijkheid’. Verder hebben jullie een mooi wagenpark en gezellige instructeurs waarmee je ook een gezellig praatje kunt houden. Zij geven je opbouwende kritiek, maar zorgen ook voor een leuke band!