Twee medewerkers Certhon slagen voor cursus Dangerous Good Declaration

Twee medewerkers van Certhon zijn afgelopen maandag door DON Opleidingen opgeleid voor Dangerous Good Declarations (DGD). DGD is een formulier dat is opgesteld voor het vervoeren van gevaarlijke stoffen over zee, iets dat Certhon regelmatig doet.

“Doordat veiligheid bij ons hoog in het vaandel staat, zorgen we ervoor dat onze medewerkers altijd veilig aan het werk zijn, zowel voor zichzelf als voor hun omgeving,” aldus Manon Albers van de HR-afdeling bij Certhon, “deze twee medewerkers moeten dus precies weten wanneer en hoe gevaarlijke stoffen veilig mogen worden vervoerd.” Middels de opleiding hebben de twee medewerkers opnieuw inzicht in het aantekenen van het vervoeren van de gevaarlijke stoffen.

Dangerous Goods Declarations
Sommige bedrijven vervoeren regelmatig gevaarlijke stoffen over zee. DGD is een formulier waarin staat omschreven in hoeverre het vervoer veilig is. Tijdens de cursus gaan cursisten dieper in op het invullen van het formulier en de informatie die op het formulier staat. Cursisten zijn met name medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het invullen van de formulieren. Ze werken zelf niet met de gevaarlijke stoffen, maar dienen wel een DGD op te stellen en te ondertekenen zodat de gevaarlijke stoffen mogen worden vervoerd door hun collega(’s).