Post-Kogeko kiest voor DON Opleidingen voor de nascholing van 300 chauffeurs

Post-Kogeko en DON Opleidingen gaan ook in 2019 samen op weg. De allround logistieke dienstverlener heeft afgelopen week besloten om 300 van haar chauffeurs komend jaar te laten opleiden door het gerenommeerde opleidingsinstituut uit Naaldwijk. ‘De adelaar’ kiest bewust voor ‘altijd in beweging’.

Transportbedrijf Post-Kogeko heeft afgelopen week definitief besloten de nascholing van haar chauffeurs aan DON Opleidingen toe te vertrouwen. Post-Kogeko heeft voor DON Opleidingen gekozen, omdat zij vertrouwen heeft in het opleidingsinstituut en zij van mening is, dat DON Opleidingen de grote hoeveelheid chauffeurs goed aan kan. In het eerste deel van 2019 zullen de chauffeurs van de afdelingen Zeecontainers en Trailer Transport gaan beginnen met de cursussen criminaliteitspreventie en geconditioneerd vervoer. De afdeling winkeldistributie kan het komende jaar zelf uit het cursusaanbod kiezen.

Post-Kogeko en DON Opleidingen hebben intensief overleg gehad, om de nascholing perfect af te kunnen stemmen op de twee organisaties. De HR-afdeling van Post-Kogeko heeft afgelopen maand de proef op de som genomen door een funles te volgen en om zo de feeling van het ‘trucker zijn’ te ervaren. Post-Kogeko: ‘Wij hebben het volste vertrouwen in DON Opleidingen en kunnen niet wachten tot alles van start gaat’.

Nascholing Code 95 moet zorgen voor verhoging van de verkeersveiligheid
Houders van een D- en/of C-rijbewijs zijn iedere vijf jaar verplicht om 35 uur aan nascholing te volgen. Deze verplichte nascholing moet leiden tot een verhoging van de verkeersveiligheid en vakbekwaamheid van chauffeurs en daar dragen beide partijen graag hun steentje aan bij.

Marco Don: “Met een team van 60 personeelsleden verzorgen wij (rij)opleidingen voor onze klanten. We staan voor een leven lang leren en bedanken Post-Kogeko voor de mooie opdracht! Zodra de eerste chauffeurs starten met hun cursus, kunnen zij hun vorderingen bijhouden in ons deelnemersportal. Ook wordt in ons digitale bedrijvenportal de administratie van alle chauffeurs bijgehouden, waardoor het voor Post-Kogeko heel overzichtelijk is welke chauffeur op welk moment weer een cursus voor de Code 95 zou moeten volgen.”

Bron