Baatje Grondverzet leidt medewerkers vakkundig op met VCA-cursus

Op 13 en 15 december volgden in totaal zestien medewerkers van Baatje Grondverzet een VCA-cursus bij DON Opleidingen. Daarvan deden veertien chauffeurs de Basis VCA en twee chauffeurs de VCA VOL. VCA VOL is de opleiding die voorafgaand plaatsvindt aan de basiscursus. Deze opleiding werd op 13 december gevolgd. Op 15 december kwamen de overige veertien chauffeurs bij DON Opleidingen op locatie om de basisopleiding te volgen. Het grondbewerkingsbedrijf wil dat zijn medewerkers altijd veilig aan het werk zijn. Om die reden heeft het bedrijf gekozen voor DON Opleidingen. Het vond aansluiting op de eigen wensen en behoeften.

“We zijn ervan overtuigd dat DON Opleidingen onze chauffeurs een opleiding kan bieden die in het teken staat van veiligheid. Veiligheid staat namelijk voorop en middels deze opleiding kunnen we dit ook waarmaken,” aldus Joost Baatje, directeur Baatje Grondverzet.

VCA-cursus
DON Opleidingen biedt twee soorten VCA aan, namelijk VCA Basis en VCA VOL. Met VCA op zak werkt een medewerker veiliger, waardoor minder snel ongelukken gebeuren. Voor VCA-gecertificeerde bedrijven is het verplicht om een certificaat te laten zien bij het lossen van ladingen. Tijdens de cursus komen onderwerpen zoals ‘Veilig werken’, ‘Gevaarlijke stoffen’ en ‘Beschermingsmiddelen’ aan bod. Een cursist sluit de opleiding af middels een examen. Bij voldoende resultaat ontvangt de kandidaat een certificaat met een geldigheidsduur van tien jaar.