Medewerkers van Buchen ISC behalen binnen 1 dag certificaat veilig werken met de bovenloopkraan

“Bij Buchen ICS vinden wij het belangrijk dat iedereen die de bovenloopkraan bedient op de hoogte is van de veiligheidseisen en zijn of haar verantwoordelijkheid kan nemen bij het bedienen van de kraan,” aldus Natalina Simba-Cimorosi (medewerkster Buchen ICS).

Een groot deel van de bedrijfsongevallen is helaas te wijten aan onveilig gebruik van hijsgereedschappen en -werktuigen. Ondeskundig gebruik hiervan kan leiden tot gevaar, beschadigingen, tijdverlies of ontevreden klanten, alles wat we juist willen vermijden. Bovendien staat de persoonlijke veiligheid van de medewerker op het spel.

Om risico’s te mijden en over de juiste veiligheidskennis te beschikken, hebben op 21 december 8 medewerkers van Buchen ICS op hun eigen bedrijfslocatie in Rotterdam de opleiding veilig werken met de bovenloopkraan gevolgd. Altijd in beweging!

Peter Tetteroo heeft namens DON Opleidingen zijn kennis overgedragen over de arbowetgeving, wettelijke bepalingen, hijsmiddelen en speciaal hijsgereedschap, krachten van de hijsmiddelen, aanslaan van lasten en de bediening van de bovenloopkraan.

Time to smile!
Aan het eind van de opleiding werd getoetst in hoeverre de medewerkers kennis hebben genomen van de veiligheidseisen. Bij een voldoende resultaat, kregen de deelnemers een certificaat en een veiligheidspas, die beide een geldigheidsduur van 5 jaar hebben.

Bij Buchen ICS weten ze nu hoe ze veilig diverse hijsmiddelen en de bovenloopkraan moeten bedienen. Ze vermijden hiermee risico’s en voldoen aan de gestelde wettelijke arbo-eisen. Dat noemen wij nou verantwoord, met een gerust hart en onbezorgd te werk gaan!