Onbezorgd het oude jaar uit met het reanimatiecertificaat op zak!

Als chauffeur kan het zijn dat je onderweg of op de locatie waar je moet laden of lossen te maken krijgt met een calamiteit. Wat moet je dan precies doen? Hoe alarmeer je bijvoorbeeld de hulpdiensten? Op welke manier herken je letsel en hoe moet je reanimeren? Door het volgen van de basisopleiding levensreddend handelen voor chauffeurs weten 16 deelnemers in ieder geval hoe zij moeten handelen wanneer zich een ongeval voordoet.

Een dag na Kerst verzamelden zich ’s morgens vroeg bij DON Opleidingen 16 deelnemers die de basisopleiding levensreddend handelen voor chauffeurs volgden. De cursisten waren van vier verschillende bedrijven afkomstig: metaalhandel Wim de Voeght, Hogervorst Tabben, Olsthoorn kassenbouw en Van der Lee Transport. Samen veiliger op weg!

But first coffee!
Na die gezellige kerstdagen startte Gerard van der Pol de theorietraining in de ochtend met een verfrissende kop koffie. Even wakker worden allemaal! Toen iedereen op scherp stond, was het de hoogste tijd voor het behandelen van de lesstof. Hierin kwamen onderwerpen aan bod als: eerste hulp, vitale functies, reanimatie, verwondingen, kleine ongevallen, verband- en hulpmiddelen en alarmeren.

Deze onderwerpen werden ’s middags in praktijk gebracht en getoetst door Gerard en Fabiola Gans. De chauffeurs kwamen in beweging en lieten per praktijkonderdeel zien hoe zij in bepaalde situatie zouden handelen. Alle onderdelen met een voldoende afgerond? De hoogste tijd om opgelucht adem te halen.

De geslaagde chauffeurs kregen aan het eind van de dag het certificaat van de opleiding en het reanimatiecertificaat van de Nederlandse Reanimatie Raad mee naar huis. Het certificaat is 1 jaar geldig en de cursus kan meetellen voor de verplichte nascholing in het kader van Code 95.

Onbezorgd het oude jaar uit!