Holland Scherming start het nieuwe jaar goed en leidt in de eerste week al medewerkers op!

Ook de medewerkers van Holland Scherming zijn altijd in beweging. Zo gaan zij al in de eerste week van 2019 medewerkers via ons opleiden! Het bedrijf levert al ruim 30 jaar scherminstallaties voor de glastuinbouwsector, tuincentra, turn key-projecten en r&d faciliteiten, waarbij veiligheid tot op de dag van vandaag hoog in het vaandel staat.

Certificaat VCA op zak met basisopleiding
In de eerste week van januari volgen een aantal medewerkers van Holland Scherming de VCA basisopleiding in één van de leslokaal bij DON Opleidingen. VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu, Checklist en Aannemers. Tijdens de opleiding geeft Gerard van der Pol onder andere theorieles over aspecten als: veilig werken, risico’s, gevaarlijke stoffen, wet- en regelgeving, oorzaken van een ongeval en beschermingsmiddelen.

De opleiding wordt aan het eind van de dag afgesloten met een examen. De geslaagde medewerkers krijgen zo snel mogelijk hun VCA certificaat toegestuurd. Met zo’n certificaat op zak is een medewerker 10 jaar lang bevoegd.

Medewerkers leren hoe ze veilig met de hoogwerker kunnen werken
Richelle van Dorssen (Holland Scherming): “Hoogwerkers worden steeds vaker gebruikt op de locaties waar wij werken. Wij willen dat onze medewerkers weten hoe zij correct met deze machine overweg kunnen. Voor hun eigen veiligheid, maar ook voor die van de rest van de mensen die op dat project aan het werk zijn. Je moet toch op elkaar kunnen vertrouwen als je met elkaar samenwerkt.”

De overige medewerkers volgen de opleiding veilig werken met de hoogwerker van Richard van den Berg, die bij Holland Scherming op locatie wordt gegeven. Tijdens de opleiding worden diverse praktijkonderwerpen behandeld, denk hierbij aan: controle, bediening, veiligheid tijdens gebruik en het werken op hoogte. Voorafgaand aan het praktijkgedeelte, krijgen de medewerkers theorie over wetgeving, onderhoud, gebruik, heftechnieken, risico’s en veiligheid.

Tijdens de opleiding wordt een examen afgenomen en worden de competenties in de praktijk getoetst. Bij een voldoende resultaat krijgen de deelnemers een certificaat en een veiligheidspas, die beide 5 jaar geldig blijven.