Hoe Gideon onze HNR-cursus heeft ervaren

Gideon Kloosterman, chauffeur bij Doornbos Equipment, volgde op 3 januari de opleiding ‘Het Nieuwe Rijden’.

Gideon vertelt:
“Doordat ik mijn B- en C-rijbewijs al eerder haalde bij DON Opleidingen, voelde het opleidingsinstituut vertrouwd voor mij. Ik kon snel terecht, wat ik erg prettig vond.

Met de directe en duidelijke instructies van instructeur Richard van den Berg kon het haast niet anders dat ik de opleiding met een voldoende afrondde. Richard gaf mij inzicht in mijn rijgedrag, waardoor ik nóg zuiniger leerde rijden. De kracht zit hem in het doorhebben van je rijgedrag en het aanpassen van je gewoonten. Zodra je dat inziet, ga je er energie uithalen!

Bovendien was er een goede klik tussen mij en Richard, waardoor het rijden een stuk leuker werd. Het theoriegedeelte vond ik daarentegen wat minder leuk, toch heb ik die met een voldoende afgerond.

Ondanks dat de dagelijkse gewoonten, wat rijgedrag betreft, soms moeilijk zijn weg te denken, merk ik dat ik verbeterpunten aan het toepassen ben tijdens het rijden. Over een maand controleer ik mijn brandstof om te kijken wat dit heeft opgeleverd. Daar kan ik niet op wachten!”