DON Opleidingen ontvangt *****sterren op wagenpark

ECOSTARS: een duurzame Europese erkenning

DON Opleidingen is met de hoogste aantal *****sterren erkend door Ecostars, een Europese erkenningsregeling voor duurzame vervoerders van vracht en personen. 80% van de voertuigen beschikt over vijf sterren, wat uiteindelijk heeft geleid tot een totale bedrijfswaardering van vijf sterren. Het wagenpark van DON Opleidingen bestaat dan ook uit schone en duurzame voertuigen.

“We zijn al enige tijd in beweging om een duurzaam wagenpark samen te stellen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij DON Opleidingen hoog in het vaandel. Dat we met vijf sterren zijn erkend door Ecostars, is fenomenaal,” Aldus Angelo Cancedda, Accountmanager bij DON Opleidingen.

ECOSTARS
Ecostars is een erkenningsregeling voor vervoerders van vracht en personen, dat ooit in 2009 is opgestart door de Europese Unie. Het doel is om de luchtkwaliteit in Rotterdam en omgeving te verbeteren en het brandstofverbruik van vervoerders te helpen terugdringen. Om dit doel te behalen heeft gemeente Rotterdam een Ecostars-programma ontwikkeld waardoor transporteurs sterren kunnen verdienen voor duurzame bedrijfsvoering.

De sterren geven aan in hoeverre een vervoerder schoon en duurzaam te werk gaat. Tijdens het programma kijkt men naar (onder andere) brandstofmanagement, voertuigselectie en preventief onderhoud, rijvaardigheidsontwikkeling en ondersteuningssystemen. Een organisatie kan hiervoor maximaal 5 sterren ontvangen en krijgt daarnaast advies over het verbeteren of behouden van een duurzaam wagenpark.

Meer informatie over Ecostars? Klik hier.