‘Westland moet ongestoord onderweg’

DON Opleidingen zet zich in voor MONO

Iedereen weet dat je in het verkeer je aandacht er bij moet houden. Toch zijn er heel wat fietsers, brommers en automobilisten die alsnog hun mobieltje pakken als ze een appje horen binnenkomen. Als het aan Angelo Cancedda én DON Opleidingen ligt, gaat dat in het Westland veranderen.

DON Opleidingen heeft zich aangesloten bij de MONO-campagne van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Met deze campagne en een bijbehorende app wilt de overheid verkeersdeelnemers wijzen op het gevaar van de mobiele telefoon in het verkeer. MONO is ongestoord onderweg zijn, zonder afleiding van appjes of social media posts. Zo kunnen mensen hun ogen op de weg houden en niet op hun scherm. Het is een boodschap die DON Opleidingen als opleidingsinstituut én kenniscentrum zeer na aan het hart ligt. Angelo Cancedda: “We zien dat het gebruik van de mobiele telefoon in het verkeer zich als een olievlek over heel Nederland verspreidt. Het is gewoon levensgevaarlijk. Dit moet anders en met MONO moet dat lukken. Als je de MONO-app op je telefoon hebt dan houdt hij nieuwe berichten tegen terwijl je onderweg bent. Zodra je klaar bent met je rit krijg je je berichtjes weer binnen. Natuurlijk kun je nog wel gewoon navigeren terwijl MONO aan staat. Het werkt echt super!”

Gadgets
Cancedda, binnen DON Opleidingen werkzaam als opleidingsadviseur en relatiebeheerder, gaat binnenkort aan de slag als ambassadeur van MONO. Daarna zal hij, samen met diverse partners in het Westland, de boodschap van de campagne bij iedere gelegenheid uitdragen. Hij heeft daar nu al een begin mee gemaakt. “Voor de deur van ons kantoor in Naaldwijk is er de slogan van MONO op de grond gespoten en we delen ook gadgets zoals sleutelhangers uit. Maar nog veel belangrijker is dat we tijdens onze opleidingen en cursussen aandacht aan de boodschap van MONO geven. We willen mensen afleveren die goed en veilig rijden.”

Dode hoek
Het is voor het Naaldwijkse bedrijf niet de eerste keer dat het zich sterk maakt voor een maatschappelijke zaak. “We zetten ons ook in voor ‘Maak een punt van nul’; een initiatief dat het aantal verkeerslachtoffers wil terugbrengen”, gaat Angelo verder. “Mijn collega Thom Dijkxhoorn is namens DON Opleidingen de ambassadeur voor deze campagne. Ook verzorgen wij al jaren basisscholen met een vrachtauto om voorlichting te geven over de dode hoek. Dat is een super effectieve manier om kinderen, ouders, leerkrachten en ieder betrokken bewuster te maken van de gevaren in het verkeer.” Angelo gaat verder: “Als opleidingsinstituut én kenniscentrum willen we meer bieden dan alleen een diploma of een ‘roze papiertje’. We geven mensen graag een bepaalde instelling op het gebied van gedrag en veiligheid mee. Dat zien we als onze maatschappelijke taak.”

Bron: Het Hele Westland