DON Opleidingen viert 50ste verjaardag

In april 2019 bestaat DON Opleidingen 50 jaar. Om dat te vieren heeft het opleidingsinstituut het logo tijdelijk gewijzigd en een deel van het wagenpark voorzien van dit jubileumlogo. Ook organiseert DON Opleidingen het hele jaar door extra activiteiten en evenementen in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Diverse doelgroepen kunnen dit jaar dan ook meegenieten van de gouden verjaardag van het bekende, Westlandse opleidingscentrum.

Vijftig jaar geleden start Martien Don met zijn eerste leerling in een Ford Capri. Na 18 jaar wordt de vraag naar vrachtautorijbewijzen groter; Martien start met het aanbieden van rijlessen in de vrachtauto en later worden daar ook motorrijlessen aan toegevoegd. Inmiddels zijn Marco en Erwin oud genoeg om bij hun vader te werken als rijinstructeur. In 1998 nemen zij het stokje van hun vader over en vormen samen de directie van het familiebedrijf dat nóg verder wordt uitgebreid met een heftruckopleiding, een brommer/scooteropleiding, nascholing- en veiligheidstrainingen. Inmiddels is het aanbod van DON Opleidingen zodanig groot dat het kan worden onderverdeeld in particuliere opleidingen, beroepsopleidingen, nascholing Code 95 en veiligheidstrainingen.

Het opleidingsinstituut groeit uit haar jasje en verhuist in 2012 naar het duurzame nieuwbouwpand aan het Galgepad in Naaldwijk. Daar is ruimte om alle opleidingen onder één dak te huisvesten. Een jaar later sluit DON Opleidingen zich aan bij Transportopleider, een coöperatie van ervaren opleiders die door samenwerking een landelijke dekking garandeert. De vraag naar vrachtwagenchauffeurs groeit en in 2017 wordt Logistics Talents in het leven geroepen, een samenwerking tussen transportbedrijven, uitzendbureaus en DON Opleidingen om nieuwe instroom aan talenten te creëren. Tot slot is in de afgelopen vier jaar flink geïnvesteerd in uitbreiding en vernieuwing van het wagenpark en is het aantal medewerkers verdubbeld.

Het familiebedrijf is haar klanten, leveranciers, samenwerkingspartners en medewerkers dankbaar voor de afgelopen jaren en de groei die daarmee gepaard is gegaan. Daarom zal DON Opleidingen het 50-jarig bestaan niet in haar eentje vieren. Iedereen in de omgeving Westland kan meegenieten van het jubileum. Het gehele jaar organiseert het opleidingsinstituut diverse evenementen en acties voor consumenten, zakelijke klanten en personeel. Met elke maand een andere activiteit en andere doelgroep. Ook zal een magazine van vijftig pagina’s huis-aan-huis worden verspreid met interessante artikelen en interviews van klanten, leveranciers en medewerkers. In het magazine wordt niet alleen teruggeblikt op het verleden, maar werpt de directie ook een blik op de veelbelovende toekomst van DON Opleidingen.