DON Opleidingen zet vrijwilligers Vitis Welzijn in het zonnetje

Dit jaar bestaat DON Opleidingen 50 jaar en dat viert zij met het hele Westland. Het hele jaar door worden extra activiteiten en evenementen georganiseerd voor diverse groepen. Op zaterdag 6 juli waren vijftig vrijwilligers van Vitis aan de beurt. Zij konden genieten van een rondvaart door het mooie Westland en sloten deze gezellige dag af met een barbecue op het terrein van DON Opleidingen.

Rond 14.00 uur werden alle vrijwilligers verwacht bij DON Opleidingen. Van 14.30 tot 17.00 uur hebben zij gezellig gevaren door de Westlandse wateren. Bep Bol, al jaren enthousiaste vrijwilliger bij Vitis: “Wat een leuke dag heb ik gehad zeg! Ook leuk om andere vrijwilligers eens te ontmoeten!” De dag werd, op locatie van DON Opleidingen in Naaldwijk, afgesloten met een heerlijke barbecue. Anja Hitser is Sociaal Makelaar bij Vitis en als zodanig veel bij vrijwilligerswerk betrokken. “Wat een mooi initiatief van DON Opleidingen. Het is fijn om onze vrijwilligers eens extra in het zonnetje te zetten, helemaal als dat door een Westlands bedrijf gebeurt. Een geslaagde dag!”, aldus Anja.

Vitis ondersteunt kwetsbare burgers en stimuleert mensen om te participeren, elkaar te ontmoeten en om voor elkaar te zorgen. Dit kan de organisatie niet zonder vrijwilligers. Rodney van der Meijs, opleidingsadviseur bij DON Opleidingen: “Bij Vitis zijn veel mensen werkzaam die zich dagelijks belangeloos en kosteloos inzetten voor anderen. Wij hebben hier bewondering voor. Ons 50-jarig bestaan willen we dan ook graag gebruiken om deze groep mensen in het zonnetje te zetten. We hopen dat de vrijwilligers ervan hebben genoten, maar aan de geluiden te horen, vonden ze het erg leuk.”