DON Opleidingen bezorgt onvergetelijke dag Diergaarde Blijdorp

50 cliënten en begeleiders van ’s Heeren Loo Het Westerhonk ontvangen dagje uit!

Dit jaar bestaat DON Opleidingen 50 jaar en dat viert zij met het hele Westland. Het hele jaar door worden extra activiteiten en evenementen georganiseerd voor diverse groepen. Op zaterdag 7 september waren vijftig begeleiders en cliënten van ’s Heeren Loo Het Westerhonk in Monster aan de beurt. DON Opleidingen nam hen mee voor een gezellig dagje in Diergaarde Blijdorp.

Om 10.00 uur vertrok de bus naar Rotterdam met cliënten en begeleiders vanuit Het Westerhonk. Eenmaal daar kon de pret beginnen bij het Oceanium waar de zeehonden een show weggaven en de pinguïns altijd leuk zijn met hun gekke loopje. Iedereen keek zijn ogen uit bij de grandioze zeeschildpadden, haaien en barracuda’s. Ondertussen werd de lunch genuttigd in een van de restaurantjes waarna de weg werd vervolgd langs Azië en Afrika. Dieren als olifanten, giraffen, zebra’s, leeuwen, tijgers, gorilla’s en neushoorns blijven toch altijd indrukwekkend. De bewoners en begeleiders van ’s Heeren Loo keken hun ogen uit en er werd vooral gelachen om de altijd grappige apen. Edith, begeleider bij ’s Heeren Loo: “Ik heb onwijs genoten van deze dag. Om die gasten te zien genieten is het mooiste wat er is!!”

’s Heeren Loo helpt mensen met een verstandelijke beperking, hun leven in te vullen zoals zij dat zelf willen. Van jong tot oud, door heel Nederland. In het Westland gebeurt dit bij Het Westerhonk in Monster. Cliënten worden verzorgd door begeleiders van ’s Heeren Loo, samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn, zoals familieleden en vrienden. Zo zorgen ze er voor dat ook mensen met een beperking een goed leven hebben. Martijn Baggerman, opleidingsadviseur bij DON Opleidingen: “Wij als opleidingsinstituut hebben veel bewondering voor de begeleiders van ’s Heeren Loo. Hun geduld en toewijding is geweldig en zeer inspirerend. Elke dag doen zij hun best om het leven van de cliënten en hun dierbaren zo aangenaam mogelijk te maken. Onze bewondering hebben wij vandaag kunnen uiten met het organiseren van deze gezellige dag in de dierentuin. We hopen dat iedereen ervan heeft genoten!”