Tweede Kamerlid Wytske de Pater-Postma met DON Opleidingen in gesprek over verkeersveiligheid

Tijdens de ‘Dag van de Ondernemer’ ontving DON Opleidingen, samen met BOVAG en MKB Nederland, CDA Tweede Kamerlid Wytske de Pater-Postma. Beide partijen maken zich dagelijks sterk voor het onderwerp verkeersveiligheid. Ten tijde van het werkbezoek werd dan ook gesproken over dit onderwerp en stapte De Pater-Postma achter het stuur van een Mercedes-Benz Actros met ‘MirrorCam’.

DON Opleidingen werd tijdens de ‘Dag van de Ondernemer’ door BOVAG als opleidingsinstituut gekozen om CDA-kamerlid De Pater-Postma op locatie te ontvangen. Het opleidingsinstituut en De Pater-Postma maken zich beiden sterk voor verkeersveiligheid en voelden daarmee een connectie. DON Opleidingen zet zich onder andere in door toe te treden als Verkeersveiligheidsambassadeur van Zuid-Holland en door te innoveren in veilige voertuigen. De Pater-Postma houdt zich dagelijks bezig met zaken die zorgen dat ieder gezin in deze complexe en snel veranderende wereld mee kan komen en dat elk kind een fijne basis krijgt. Verkeersveiligheid is een van de onderwerpen binnen dit kader. Om die reden kwam ze bij het opleidingsinstituut langs en stond ze stil bij dit onderwerp.

Tijdens haar werkbezoek stapte De Pater-Postma achter het stuur van een vrachtauto en ontdekte de zogenoemde ‘MirrorCam’. Dankzij de camera’s in de vrachtauto krijgt de chauffeur een compleet beeld van wat er om de vrachtauto heen gebeurt, waardoor de beruchte dode hoek (bijna) verdwijnt. Cees den Elzen, instructeur bij DON Opleidingen: “DON Opleidingen is een innovatieve organisatie en ik kan met veel enthousiasme vertellen over onze technieken en lesmethodes. Tijdens de proefrit heb ik Wytske de Pater-Postma dan ook met trots verteld over het gebruik van de nieuwe camera’s. Haar interesse op dit gebied zorgde voor leuke en interactieve gesprekken.”

Bovendien is er gesproken over diverse onderwerpen omtrent verkeersveiligheid. In het gesprek werd haar duidelijk dat rijscholen een maatschappelijke rol kunnen vervullen rondom verkeersveiligheid, namelijk die van de permanente verkeerseducatie. Erwin Don, Financieel directeur bij DON Opleidingen: “Als opleider hebben wij De Pater-Postma verteld dat we het zeer terecht zouden vinden om in debat te gaan over permanente verkeerseducatie. Nadat automobilisten en chauffeurs het rijbewijs hebben gehaald, zijn ze niet verplicht om de verkeerskennis te updaten. Automobilisten en chauffeurs zijn daardoor vaak niet op de hoogte van nieuwe verkeersregels en technische ontwikkelingen. Wil men verkeersongevallen verminderen, zouden wij zeker aanbevelen om te kijken naar een manier waarop we kunnen komen tot permanente verkeerseducatie, zodat alle automobilisten en chauffeurs altijd op de hoogte zijn van de nieuwste regels.”