Meer dan 9.000 leerlingen kiezen in 2019 voor DON Opleidingen

DON Opleidingen sluit haar jubileumjaar af met een stijgende lijn in leerlingen en cursisten. Het opleidingsinstituut – dat zijn 50-jarig bestaan viert – leidde in 2019 maar liefst 9.130 leerlingen op. Een groei van 2.430 leerlingen ten opzichte van 2018.

Het stijgende aantal leerlingen en cursisten is mede te danken aan het groeiende aantal veiligheidstrainingen dat DON Opleidingen aanbiedt. Ruim 5.000 leerlingen volgden in 2019 een opleiding BHV, EHBO of Criminaliteitspreventie. Verder volgden meer dan 3.600 leerlingen een rijopleiding. Daarbij bleken vooral de opleiding voor het auto-, motor- en vrachtautorijbewijs in trek.

DON Opleidingen zette zich in 2019 opnieuw actief in voor de transport- en logistiekbranche. Zo trok de cursussen binnen Nascholing Code 95 volle klassen en volgden diverse bedrijven gespecialiseerde trainingen op bijvoorbeeld de heftruck. DON Opleidingen heeft bovendien in 2019 een gloednieuwe Mercedes-Benz Actros mét MirrorCam in ontvangst genomen. Een vrachtauto die dankzij virtuele buitenspiegels en diverse actieve veiligheidstechnologieën de chauffeur ontlast en de veiligheid in het verkeer verbetert.

Het 50-jarig bestaan van DON Opleidingen mocht uiteraard niet onopgemerkt voorbijgaan. Zo organiseerde de jubilaris een vaartocht en barbecue voor vrijwilligers van Vitis Welzijn, een dagje Blijdorp met cliënten en begeleiders van ’s Heeren Loo Het Westerhonk en een bingomiddag voor bewoners van Pieter van Foreest De Hooge Tuinen. Tot slot stelden medewerkers van DON Opleidingen in december 50 voedselpakketten samen voor Stichting Voedselbank Westland. Vind hier een terugblik op alle 50-jarig bestaan evenementen.

“In 2019 groeiden onze opleidingen, moderniseerden wij ons wagenpark en vierden we ons jubileum met het hele Westland. Buiten dat zijn we erg trots dat steeds meer cursisten ons opleidingsinstituut weten te vinden. Het succes van de afgelopen 50 jaar willen we in 2020 uiteraard voortzetten”, aldus Erwin Don, directeur bij DON Opleidingen.