DON Opleidingen leidt vrachtwagenchauffeurs PostNL in Zuid-Holland op

DON Opleidingen draagt voortaan bij aan veilige post- en pakketbezorging. Het Westlandse opleidingsinstituut gaat namelijk een samenwerking met PostNL aan. DON Opleidingen leidt huidige en nieuwe medewerkers van het postbedrijf op tot C+CE-chauffeur. De focus ligt daarbij sterk op verkeersveiligheid.

In PostNL vindt DON Opleidingen dan ook de ideale partner. Angelo Cancedda, opleidingsadviseur en relatiebeheerder bij DON Opleidingen, zegt: “Net als DON Opleidingen opereert PostNL in een sterk veranderende branche. Het bedrijf verandert namelijk van een traditioneel postbedrijf in een logistieke dienstverlener en bezorgt gemiddeld 800.000 pakketten en 7 miljoen brieven per dag. Dat vraagt uiteraard om stressbestendige en gekwalificeerde chauffeurs. Wij zijn dan ook trots om die te mogen opleiden.”

Eerste cursisten van start
De eerste medewerkers zijn op 6 januari gestart met hun theorielessen bij DON Opleidingen. “Wij leiden toekomstige vrachtwagenchauffeurs volledig in eigen huis op. Behalve theorielessen volgen ze bij ons ook hun praktijklessen voor het C- en CE-rijbewijs. Verder is het uiteraard mogelijk om bijvoorbeeld een VCA-,heftruckopleiding of Nascholing Code 95 bij ons te volgen”, aldus Cancedda.

Actief voor de transport- en logistiekbranche
De samenwerking met het grootste postbedrijf van Nederland is een belangrijke stap voor DON Opleidingen. Het bedrijf transformeerde zichzelf de afgelopen vijftig jaar van rijschool tot opleidingsinstituut met een specialisatie in (beroeps)rijopleidingen, veiligheidstrainingen en cursussen, met een focus op transport en logistiek.

Behalve PostNL zet DON Opleidingen zich ook met diverse gerenommeerde partners actief in voor de transport- en logistiekbranche. Het opleidingsinstituut helpt bij het werven van nieuwe chauffeurs en biedt bedrijven gespecialiseerde trainingen – op bijvoorbeeld de heftruck – aan. Bovendien nam DON Opleidingen in 2019 als eerste opleidingsinstituut in Nederland een Mercedes-Benz Actros met MirrorCam in gebruik. Een vrachtauto die dankzij virtuele buitenspiegels en diverse actieve veiligheidstechnologieën de chauffeur ontlast en de veiligheid in het verkeer verbetert. De (aspirant) chauffeurs van PostNL mogen direct met deze nieuwe technologie aan de slag.