'Omscholing biedt nieuwe kansen en uitdagingen'

Door de coronacrisis staat het werkend leven volledig op zijn kop. Veel mensen verliezen hun baan als gevolg van bezuinigingen, terwijl andere sectoren staan te springen om extra mankracht. Diverse vitale beroepen liggen bijna voor het oprapen. Een voorbeeld daarvan is de transport- en logistieksector, waar bedrijven op dit moment op volle toeren draaien.

Doorgroeimogelijkheden
De groeiende vraag naar vitale beroepen biedt kansen voor diegenen die dankzij de coronacrisis hun baan verloren. Dat ziet ook Thom Dijkxhoorn, commercieel directeur bij DON Opleidingen: “De transport- en logistieksector is erg toegankelijk en heeft veel doorgroeimogelijkheden. Geïnteresseerden kunnen zich bijvoorbeeld met een tweedaagse opleiding laten omscholen tot hef- of reachtruckchauffeur en vrijwel direct daarna aan de slag.”

Uitdagend en dynamisch
Ook een kinderdroom kan voor velen opeens in vervulling gaan. Dijkxhoorn zegt: “Veel mannen en vrouwen hebben altijd al vrachtauto willen rijden, maar durfden de stap niet te zetten. En dat terwijl de sector juist erg uitdagend en dynamisch is. Nu is het misschien wel de ideale tijd om in te stappen.”

Toe aan een nieuwe uitdaging en je laten omscholen tot heftruck- of vrachtautochauffeur? Neem dan contact met ons op!