Hygiëneprotocol praktijkexamens CBR aangepast

CBR past stapsgewijs het hygiëneprotocol van praktijkexamens aan. Dit gebeurt naar aanleiding van de versoepelde landelijke coronamaatregelen. De versoepelingen worden stapsgewijs geïmplementeerd en geëvalueerd.

Eindgesprek bijwonen
De eerste versoepeling treedt op 13 juli in. Vanaf dat moment mogen rij-instructeurs het eindgesprek in de examenzaal bijwonen bij faalangstexamens, nader onderzoek, aangepaste examens (AA), rijvaardigheidsonderzoeken, rijtesten en bij de praktijkexamens voor het beroepsvervoer. Verder is het mogelijk om een tolk in te zetten bij het praktijkexamen B(E), C(E), D(E), het rijvaardigheidsonderzoek en bij een rijtest. Dit verloopt op dit moment via een telefoonverbinding.

Stapsgewijs tot 1 oktober
De verwachting is dat rij-instructeurs vanaf 1 augustus weer mogen meerijden bij faalangstexamens (B), nader onderzoeken, rijtesten en aangepaste examens (AA). Dit geldt ook voor busexamens (D), nader onderzoeken en aangepaste praktijkexamens (AA). Vanaf 1 september mag er ook met een tussentijdse toets (TTT) of RIS-toets meegereden worden.

Onder voorbehoud verwacht CBR dat rij-instructeurs per 1 oktober met alle rijexamens en toetsen mogen meerijden. Dit besluit is geheel afhankelijk van de tussentijdse corona-ontwikkelingen. Meer weten? Kijk dan op de website van het cbr