DON Opleidingen presenteert nieuwe opleiding Lichte berging

Het opleidingsinstituut DON Opleidingen presenteert in samenwerking met bergingsspecialist Vreugdenhil Berging de 10-daagse opleiding Lichte berging. Middels diverse theoretische en praktijkgerichte onderdelen worden cursisten in twee weken opgeleid tot lichte bergingsspecialist (max. 3.500 kilogram). Met Lichte berging voegt DON Opleidingen een – in Nederland – unieke opleiding aan zijn opleidingsaanbod toe.

De opleiding Lichte berging ontstond uit de groeiende vraag naar gekwalificeerd bergingspersoneel. Chris Müller, algemeen directeur Vreugdenhil Berging zegt: “Vreugdenhil heeft de missie de beste berger van Nederland te zijn en de hoogst haalbare kwaliteit leveren. Daarom verbeteren wij continu onze processen en transformeren we steeds meer in een datagestuurde onderneming. Onze wens was dan ook om opleidingen in eigen beheer te verzorgen om zo nieuwe medewerkers meteen bij de organisatie te betrekken. Tijdens de opleiding Lichte berging leren nieuwe medewerkers direct met eigen bergingsmaterieel werken. Verder is er veel aandacht voor maatwerk en teambuilding.”

In tien dagen lichte bergingsspecialist De opleiding bestaat uit drie onderdelen die de cursisten voorbereiden op het creatieve vak van bergingsspecialist: REVI (incidentmanagement), Techniekmodule personenauto’s en Omgaan met agressie. Daarbij leren de aspirant-bergers omgaan met verschillende bergingstechnieken, de wet- en regelgeving en communiceren met betrokkenen. DON Opleidingen verzorgt hierbij het theoriegedeelte en Vreugdenhil Berging neemt de praktijkoefeningen voor zijn rekening. De 10-daagse opleiding wordt afgerond met een examen en diploma dat volledig voldoet aan de eisen van Incident Management.

Langstdurende opleiding
Lichte berging is de langstdurende opleiding in het aanbod van DON Opleidingen, dat inmiddels uit meer dan 100 opleidingen bestaat. Marco Don, algemeen directeur DON Opleidingen zegt: “Als opleidingsinstituut volgen wij nauwlettend de trends en ontwikkelingen in de sector Transport & Logistiek. Daarbij stellen wij onszelf altijd de vraag: hoe kunnen wij klanten het beste ontzorgen? Die mentaliteit resulteert in een breed en gevarieerd opleidingsaanbod. Met dank aan Vreugdenhil Berging – waarmee wij al jaren een goede band onderhouden – kunnen wij daar onze grootste opleiding tot nu toe aan toevoegen. In nauwe samenwerking met Vreugdenhil Berging ontwikkelden wij de 10-daagse opleiding Lichte Berging die meetelt voor 21 uur nascholing Code 95. Met de jarenlange ervaring, kennis en kunde van beide merken hopen wij een nieuwe generatie lichte bergers te verwelkomen en het Nederlandse wegennet veiliger te maken.”

Müller voegt daaraan toe: “Omdat wij al voor diverse opleidingen met DON Opleidingen samenwerken, was het logisch om samen met hen een nieuwe opleiding op te zetten. Qua visie en organisatie passen DON Opleidingen en Vreugdenhil Berging erg goed bij elkaar. Wij zijn dan ook trots om samen met hen de opleiding te verzorgen.”

De opleiding Lichte berging gaat per direct van start. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie contact opnemen met DON Opleidingen of Vreugdenhil Berging.