CBR scherpt coronamaatregelen aan

Het CBR heeft nieuwe maatregelen aangekondigd om de veiligheid van zijn personeel en bezoekers te waarborgen. Wie maximaal twee weken voor het examen, de cursus, toets of rijtest in een gebied met code oranje is geweest, wordt met klem verzocht om niet naar het CBR te komen. Het CBR stelt het examen uit voor diegene die dit vooraf aankondigt. Niet alleen leerlingen, maar ook een opleider die net uit een code oranjegebied terugkeert, wordt nadrukkelijk gevraagd om niet naar het CBR te komen. Op maandag 17 augustus treden de nieuwe maatregelen in werking.

Examenvoertuig doorluchten
Behalve de twee weken-regel stelt het CBR ook dat elk examenvoertuig minimaal zeven minuten vooraf aan het examen gelucht moet worden. De ramen en/of portieren moeten openstaan en er mogen op dat moment geen mensen in het voertuig zitten. Mocht een examenvoertuig niet goed gelucht zijn, dan kan de examinator besluiten om het examen niet door te laten gaan.

Kandidaten zelf examen annuleren of verplaatsen
Kandidaten kunnen zelf het examen annuleren of verplaatsen als zij coronaklachten hebben of uit een code oranjegebied komen. Dit kan alleen als de examendatum niet verder dan drie weken later is (één week voor test en uitslag & twee weken voor de quarantaine). Examenkandidaten kunnen hiervoor contact opnemen met de klantenservice van het CBR.

Meer weten? Kijk dan op de website.